Opvoeding en gezin

Consultatiebureau en schoolarts

De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan krijgt u te maken met het consultatiebureau. In Beesel vindt u het consultatiebureau in bredeschool De Meander (Sint Jozefweg 4 in Reuver)

Totdat uw kind 4 wordt kunt u met uw vragen terecht bij het consultatiebureau.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

Op school

Vanaf het 4e levensjaar verlopen de contacten met de GGD (jeugdgezondheidszorg) vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De jeugdgezondheidszorg houdt (vaak) ook spreekuren op school. U kunt er binnenlopen met uw vraag.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de consultatiebureaumedewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij het consultatiebureau terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de gezinscoaches van de gemeente Beesel.