Nieuws

Ouders hebben moeite met kindermarketing

Veel ouders hebben moeite met kindermarketing, vooral als het om ongezonde producten gaat. Een meerderheid wil maatregelen.

Lees meer

We zijn zelf het medicijn

Wist jij dat 30% van het aantal gevallen van dementie wereldwijd veroorzaakt wordt door een ongezonde leefstijl? Door gezond te leven en aandoeningen waarmee je te maken hebt goed in de gaten te houden, kun je zelf de kans op dementie kleiner maken. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter voor je hersengezondheid!

Lees meer

Deuren sluiten redt levens bij brand

‘Hé doe de deur dicht!’ is het thema van de Nationale Brandpreventieweken (1 t/m 31 oktober 2018).

Lees meer

Nieuwe folder open inloop

In de gemeente Beesel zijn er vier open inloop-locaties. Zij hebben samen een folder gemaakt.

Lees meer

Knooppunt Vrijwilligers verbindt

huiberg

Sinds begin 2017 bouwt Synthese aan het Knooppunt Vrijwilligers in de gemeente Beesel. In de gemeentelijke enquête Blij in Beesel heeft meer dan de helft van de inwoners van de gemeente aangegeven iets te willen doen aan vrijwilligerswerk. Het Knooppunt brengt de match tot stand tussen vraag en aanbod. En dat lukt steeds beter!

Lees meer

Ambassadeurs: Mensen die zorg nodig hebben ondersteunen en op weg helpen

Wanneer je ondersteuning of zorg nodig hebt in je dagelijks leven, dan is het soms best moeilijk om de juiste hulp te vragen en/of te vinden. In de gemeente Beesel zijn er daarvoor een aantal ambassadeurs die willen en kunnen helpen.

Lees meer

Synthese Beesel zoekt vrijwilligers voor ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen

OOK is een project in de gemeente Beesel en staat voor Ondersteuning Ouders en Kinderen. Vrijwilligers van OOK helpen gezinnen (ouders èn kinderen) die om verschillende redenen, tijdelijk, een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opvoeden en opgroeien.

Lees meer

Online zelfhulp gratis beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Beesel via Evie

Vanaf 1 september is het voor alle inwoners in de gemeente Beesel mogelijk om zelf, gratis en anoniem, aan de slag te gaan met lichte psychische klachten.

Lees meer

Het verhaal van Marina Schrijvers

‘Ik wil mijn verhaal wel delen,’ schreef Marina Schrijvers, als antwoord op de vraag die we stelden bij de reeks filmportretten over hoe inwoners het ‘gewoon samen’ doen. En dus gingen we in gesprek. Een beschouwend gesprek over respectvol met elkaar omgaan, je kwetsbaar durven opstellen en het lef om je te blijven ontwikkelen.

Lees meer

Uitleenpunt Hulpmiddelen bestaat 1 jaar!

Tot een jaar geleden moesten inwoners van de gemeente Beesel naar Venlo of Roermond om bedverhogers of een douchestoel te lenen. Sinds een jaar kan dat in Reuver, bij het uitleenpunt van Medipoint.

Lees meer

Nieuwe vrijwilligers aan de slag! ‘Wij zijn niet Out of space’

In de gemeente Beesel heeft Synthese een Knooppunt Vrijwilligers opgericht. Dit knooppunt verbindt vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk aan elkaar. Zwembad De Bercken is bij uitstek een organisatie die gebruik maakt van vrijwilligers. Inmiddels zijn Omar, Anas en Khaled, aan de slag gegaan bij het buitenzwembad.

Lees meer

Maak kennis met het zorgaanbod van Pro Vita

Op 8 april opent Pro Vita haar deuren voor alle geïnteresseerden. Tijdens deze open dag kan iedereen kennismaken met het brede zorg- en ondersteuningsaanbod binnen Pro Vita Centrum voor gezondheidszorg.

Lees meer

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

Vanaf 18 januari 2017 start in de bibliotheek van de gemeente Beesel een inloopspreekuur administratieve ondersteuning, van 10 uur tot 11 uur. U kunt hier terecht met vragen op het gebied van uw administratie.

Lees meer

Laatste huis aan huiskrant

huis aan huiskrant december 2016

Afgelopen week kregen inwoners van de gemeente Beesel de laatste huis aan huiskrant in de bus.

Lees meer

We koken gewoon samen!

Wat is er nou leuker dan samen koken en samen eten? Want samen eten is dé manier om contacten te leggen. Dat dachten Chantal en Yasmin ook. Daarom hebben zijn het initiatief genomen om mensen met een verstandelijke beperking te verbinden met de kookgroep voor senioren om samen te koken.

Lees meer

Huis aan huiskrant

Deze week krijgen alle inwoners van de gemeente Beesel de huis aan huiskrant in de bus.

Lees meer

Synthese stelt zich voor!

Sinds 1 januari 2016 voert Synthese het welzijnswerk in onze gemeente uit. De medewerkers van Synthese zijn hard aan de slag om passende ondersteuning aan de inwoners van de gemeente Beesel te bieden. Zij werken vanuit Pro Vita en de kernen. Het team Beesel is inmiddels compleet en wil zich graag voorstellen.

Lees meer

Veilig thuis

Heeft u een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling? Neem dan contact op met Veilig thuis. Hier vindt u meer informatie

Lees meer

Huis aan huiskrant - oktober 2015

Er is weer een nieuwe huis aan huiskrant verschenen. Kunt u niet wachten om hem te lezen? Of heeft u hem gemist?

Lees meer

De gemeente Beesel nodigt partijen uit een visie op het Welzijnswerk te geven

De gemeente Beesel heeft de subsidierelatie met Stichting Wel.Kom beëindigd per 1 januari 2016. Stichting Wel.Kom heeft de afgelopen jaren verschillende onderdelen binnen het Welzijnswerk voor de inwoners van de gemeente Beesel verzorgd.

Lees meer

In gesprek met bewoners

De gemeente Beesel, woongoed 2-duizend, politie, BOA, het kernoverleg en andere partners gaan in gesprek met bewoners tijdens de 'straatschouw'. Op 2 juli vond de eerste ronde plaats in buurt Hazenkamp. Op die avond waren de gastvrije bewoners heel positief, open en vol goede ideeën. Deze en volgende week krijgt het een vervolg...

Lees meer

Zwemdisco in zwembad De Bercken

Met deze hitte is er niets fijner dan de hele dag zwemmen. Hou je van een feestje en ben je tussen de 10 en 16 jaar oud? Dan kun je naar de fantastische ZWEMDISCO voor de jeugd in zwembad de Bercken.

Lees meer

Huis aan huiskrant

Deze week krijgen alle inwoners van de gemeente Beesel de tweede huis aan huiskrant in de bus.

Lees meer

Gemeente Beesel zet zich in voor baanbehoud in de thuiszorg

De gemeente Beesel zet zich samen met de gemeenten Bergen, Gennep, Horst a/d Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray in om de banen in de thuiszorg te behouden die door Rijksbezuinigingen verloren dreigen te gaan. De gemeenten maken gebruik van de middelen die hiervoor beschikbaar zijn gesteld, de zogeheten huishoudelijke hulp toelage.

Lees meer

Wijzigingen Mantelzorgcompliment

Het rijk heeft met ingang van 1 januari 2015 het mantelzorgcompliment afgeschaft. De gemeenten hebben de opdracht gekregen om een alternatief aan te bieden voor het mantelzorgcompliment. De gemeente Beesel heeft ervoor gekozen om te investeren in collectieve vormen van ondersteuning aan mantelzorgers.

Lees meer

Wijzigingen mantelzorgcompliment

Het rijk heeft met ingang van 1 januari 2015 het mantelzorgcompliment afgeschaft. De gemeenten hebben de opdracht gekregen om een alternatief aan te bieden voor het mantelzorgcompliment. De gemeente Beesel heeft ervoor gekozen om te investeren in collectieve vormen van ondersteuning aan mantelzorgers.

Lees meer

Wat is er veranderd voor kinderen, jongeren en opvoeders die al hulp ontvingen?

Er zijn natuurlijk kinderen, jongeren en opvoeders die ook voor de invoering van de Jeugdwet op 1 januari 2015 al hulp kregen. Hoe ziet de zorg en ondersteuning er voor hen uit?

Lees meer

Drie decentralisaties in 2015

In Nederland kunnen inwoners in een kwetsbare positie rekenen op zorg en ondersteuning. Hier dragen veel overheidsinstanties en organisaties aan bij. Zo veel verschillende instanties, dat er sprake was van versnippering. Dat vroeg om verbetering

Lees meer

Gezinscoaches

Heeft u een vraag over opvoeden en opgroeien? Opvoeden en opgroeien is leuk, maar het is niet altijd even makkelijk. Natuurlijk heeft u af en toe vragen. Vaak kunt u die samen met uw omgeving bespreken. Dat is echter niet altijd voldoende.

Lees meer