Nieuwsbericht

Uitleenpunt Hulpmiddelen bestaat 1 jaar!

uitleenpunt pro vita

Tot een jaar geleden moesten inwoners van de gemeente Beesel naar Venlo of Roermond om bedverhogers of een douchestoel te lenen. Sinds een jaar kan dat in Reuver, bij het uitleenpunt van Medipoint.

Ger Peulen, lid van de Burger Participatiegroep (BPG) zit in de werkgroep Uitleenpunt Hulpmiddelen: “Vanuit Pro Vita willen we zo goed mogelijke zorg bieden. Daar horen ook hulpmiddelen bij. In overleg met partners en de gemeente zijn we vorig jaar tot dit uitleenpunt gekomen. Er zijn zo al een behoorlijk aantal mensen geholpen. En dat mogen er nog zeker meer worden. Want het zou zonde zijn als mensen uit onwetendheid dit uitleenpunt voorbijrijden.”

Wat biedt het uitleenpunt?
Het uitleenpunt is er voor alle inwoners van de gemeente Beesel. Het maakt niet uit welke zorgverzekering men heeft. Inwoners kunnen hier terecht wanneer er tijdelijk in de thuissituatie een hulpmiddel nodig is, bijvoorbeeld bij verpleging, revalidatie na herstel van ziekte of in verband met zwangerschap en bevalling. Zorgverzekeraars hebben een pakket van uitleenhulpmiddelen vastgesteld, die gratis gebruikt kunnen worden voor maximaal 26 weken. Het gaat onder andere om een rolstoel, toiletstoel, douchekruk, douchestoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek, toiletverhoger en drempelhulpen.

Loophulpmiddelen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar kunnen wel worden gehuurd.
Bij het uitleenpunt van Pro Vita leent u een rollator, looprek of krukken de eerste 4 weken gratis.

Openingstijden
Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur is het uitleenpunt geopend in Gezondheidscentrum Pro Vita (Broeklaan 4).

De BPG heeft er vertrouwen in dat mede door deze publicatie een steeds groter aantal inwoners de faciliteiten van het uitleenpunt gaat benutten.