Werk, geld en uitkering

Bijstand aanvragen

Bijstand aanvragen

Aanvragen voor een uitkering op grond van de Participatiewet doet u bij voorkeur via www.werk.nl. Hiervoor is het noodzakelijk dat u beschikt over een DigiD-code. Heeft u geen computer en wilt u een uitkering aanvragen? Maak dan een afspraak bij het UWV Werkplein, telefoon 077-7516420. UWV Werkplein is elke werkdag open van 08.30 uur tot 17.00 uur en is gevestigd aan de Prinsessesingel 10 in Venlo.

Mensen die in een inrichting of een Blijf van mijn Lijf Huis verblijven, kunnen de uitkering rechtstreeks aanvragen bij het team Werk en Inkomen van de gemeente Beesel.

Cliƫnten in de pensioengerechtigde leeftijd en met een onvolledige AOW-uitkering kunnen, als ze aan de eisen voldoen, aanvullende bijstand aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank in Roermond, tel. 0475-368000.

Op gesprek

Na de aanvraag krijgt u een gesprek op het Werkplein of bij de sociale dienst. U moet bewijsstukken meenemen naar het gesprek, bijvoorbeeld: uw burgerservicenummer (BSN), uw huurcontract en een recent overzicht van de bij- en afschrijvingen op uw bankrekening. Bij uw inschrijving op internet of op het aanvraagformulier staat precies wat u moet meenemen.

Bericht over de uitkering

Binnen acht weken ontvangt u bericht van de sociale dienst. Heeft u recht op een bijstandsuitkering? Dan krijgt u deze toegekend vanaf de dag dat u zich heeft gemeld bij UWV. Nooit vanaf een eerdere datum.

Organisaties