Werk, geld en uitkering

Het juiste beroep vinden

Werk doen dat leuk is: dat wil iedereen. Maar veel mensen weten niet precies wat voor werk bij hen past. Of misschien bent u op zoek naar een ander beroep omdat er in uw werk niet genoeg banen zijn. Dan is het verstandig dat u eerst uit gaat zoeken welk beroep bij u past. Wat vindt u leuk om te doen? Waar bent u goed in?

Op onderzoek gaan

Om dit uit te vinden, kunt u natuurlijk zelf aan de slag gaan. Praat met mensen in uw omgeving, vraag wat voor werk ze doen en wat je daarvoor moet kunnen. Misschien kunt u eens een paar uur met iemand meelopen om te kijken of u het werk dat hij doet leuk vindt.

Uw talenten leren kennen

U kunt ook uw talenten leren kennen via de website 123test.nl (niet gratis). U kunt een competentietest doen (Wat kan ik?) of een kerntyperingstest doen (Wat zijn mijn sterke/zwakke punten?).

Welk werk of beroep

Wilt u weten welk beroep of welk werk bij u past? Via de website werk.nl kunt u verschillende testen doen.

Beroepskeuzetest

U kunt ook een beroepskeuzetest doen bij de arbeidsdeskundige van UWV. De arbeidsdeskundige kan u ook vertellen of er banen zijn voor de beroepen die uit de test komen. En zij weet of u zich misschien beter kunt laten bijscholen of omscholen .