Mia van den Munckhof is vrijwilliger bij de Zonnebloem

Bij de Zonnebloem is er altijd wel een vorm van vrijwilligerswerk dat bij u past. Of u nu graag een bezoek aan huis brengt, het leuk vindt om (groeps)activiteiten te organiseren, mee op vakantie wilt gaan of gewoon tijdelijk iets extra’s wilt doen. De Zonnebloem heeft vrijwilligers nodig die zich op allerlei manieren willen inzetten. Als vrijwilliger voor de Zonnebloem helpt u mensen om betrokken te blijven bij de maatschappij. Echt contact draagt bij aan het verminderen van gevoelens van eenzaamheid. En wat het u oplevert? Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem geeft u voldoening: in uw eigen omgeving kunt u een waardevolle bijdrage leveren, u heeft echt contact met mensen en het levert u persoonlijke groei en ontwikkeling op.

Wat is bezoekwerk?

Een vorm van vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is bezoekwerk. Bezoekwerk van de Zonnebloem houdt in dat u een bezoek brengt aan iemand met een lichamelijke beperking of een langdurige ziekte. U brengt de buitenwereld bij deze persoon binnen. Samen een kopje koffie drinken, gezellig bijpraten, een wandeling maken of een gezamenlijke hobby oppakken. Als vrijwilliger bepaalt u zelf hoe u het bezoekwerk invulling wilt geven. De Zonnebloem kijkt naar uw wensen en gaat op zoek naar een geschikte hulpvrager. Uw luisterend oor en persoonlijke aandacht helpen hen om zich beter te voelen en een sociaal isolement te voorkomen. Een zinvolle vrijetijdsbesteding dus, die veel voldoening geeft. In dit artikel belichten we het bezoekwerk van vrijwilliger Mia van den Munckhof en hulpvrager Riet Schoolmeesters, woonachtig in Reuver.

Samen actief voor de Zonnebloem

Mia van den Munckhof is al jaren actief bij de Zonnebloem: “Toen ik bij de Zonnebloem kwam, was mevrouw Schoolmeesters secretaris. Dit heeft ze gedaan tot enkele jaren geleden. In onze jaren samen bij de Zonnebloem hebben we mooie dingen georganiseerd, zoals de Paasbrunch en Herfstvieringen. Ook hebben we samen vaak meegewerkt aan het organiseren van de Zonnedagen. Gedurende drie dagen worden onze gasten in het zonnetje gezet met lekker eten, amusement en niet te vergeten AANDACHT.”

Tijdens het bezoek dat Mia aan Riet brengt hebben ze veel gespreksstof; samen herinneringen ophalen aan hun mooie jaren bij de Zonnebloem, informeren hoe het gaat met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. En natuurlijk het reilen en zeilen in het dorp! Ook maken ze graag samen een wandeling. “Ik bezoek mevrouw Schoolmeesters eens in de twee weken”, vertelt Mia van den Munckhof. “We maken geregeld een uitstapje. De Zonnebloem organiseert ook allerlei activiteiten waar we soms aan meedoen, zoals het rondje Reuver waarbij vrijwillige chauffeurs met onze gasten een toertocht maken door de gemeente Beesel, een boottocht, schilderen, naar Theater de Maaspoort, picknicken of een bioscoopbezoek. We genieten er allebei van.”

Meer informatie en aanmelden

Wilt u ook hulp bieden als vrijwilliger bij de hierboven genoemde organisatie? Neem dan rechtstreeks contact op met de Zonnebloem in de gemeente Beesel, via het telefoonnummer 077-4743802.

Namens alle hulpvragers en vrijwilligers hopen wij u graag te mogen verwelkomen als nieuwe vrijwilliger!

Vergelijk hulpaanbod