Wat is er nou leuker dan samen koken en samen eten? Want samen eten is dé manier om contacten te leggen. Dat dachten Chantal en Yasmin ook. Daarom hebben zijn het initiatief genomen om mensen met een verstandelijke beperking te verbinden met de kookgroep voor senioren om samen te koken.

Doelgroepen verbinden

Chantal en Yasmin zijn beiden 3e jaars studenten van de opleiding Persoonlijke begeleiding voor speciale doelgroepen. In dat kader kregen zij de opdracht om tijdens hun stage bij PSW doelgroepen te laten integreren. ‘Samen eten verbindt en is een mooie bodem voor gesprekjes’, aldus Yasmin. Daarom leek het hen een goed idee een brug te slaan tussen de kookgroep voor senioren in Bosdaelhof en de cliënten van PSW.

Ze kwamen op het idee doordat ze wel eens meegelopen hadden met de vrijwilligers van de kookgroep op Bosdaelhof tijdens een eerdere stage.

 

Eens iets ander

Op Bosdaelhof koken elke twee weken twee verschillende kookgroepen. Eén op de donderdag en een op vrijdag. Vrijwilligers en deelnemers van de kookgroep zijn enthousiast over het initiatief van de dames. “Het is eens wat anders. Erg leuk om eens te doen. Toen ze vroegen of we mee wilden doen, hebben we direct ja gezegd.” Aldus één van de deelneemsters. Dat de activiiteit daarvoor verplaatst moest worden van de ochtend naar de avond, was voor niemand een provbleem.

 

Zo hadden zowel de cliënten van PSW als de vrijwilligers en de deelnemers van de kookgroep een leuke, gezellige avond. Vooralsnog was het een eenmalige activiteit op initiatief van de stagiaires, maar wellicht komt er een vervolg nu de contacten eenmaal gelegd zijn. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het in elk geval niet liggen!

 

Meedoen met de kookactiviteit?

De vrijwilligers beamen dat samen koken en samen eten verbindt. Dat is zelfs de reden dat de kookgroep is opgestart. Het is altijd een gezellige boel op Bosdaelhof. In de gemeenschappelijke ruimte van het complex van seniorenwoningen, vinden diverse activiteiten plaats geleid door de vrijwilligers van Synthese. Zo is er naast de kookgroepen ook een activiteitengroep met uiteenlopende activiteiten. Er zijn nog plaatsen vrij in alle groepen. Mensen die graag mee willen doen kunnen zich melden bij Synthese (In centrum Pro Vita of via 077 7516400 of info@synthese.nl)

Vergelijk hulpaanbod