Synthese Beesel zoekt vrijwilligers voor ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen

Geplaatst op: 2 oktober 2017

OOK is een project in de gemeente Beesel en staat voor Ondersteuning Ouders en Kinderen.
Vrijwilligers van OOK helpen gezinnen (ouders èn kinderen) die om verschillende redenen, tijdelijk, een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opvoeden en opgroeien.

Wat doe je?

Als vrijwilliger bied je gezinnen een luisterend oor, vriendschap en praktische hulp. Je bezoekt gezinnen in hun eigen huis. De hulp kan bestaan uit: samen een boekje lezen, samen met ouders helpen bij het maken van huiswerk of spelen met de kinderen om ouders even op adem te laten komen. Als vrijwilliger maak je ouders duidelijk dat het niet ongewoon is als er moeilijkheden zijn bij het opvoeden en opgroeien en je benadrukt de plezierige kanten van het gezinsleven. Je versterkt de krachten van ouders en hun kinderen en moedigt gezinnen aan hun sociale netwerken te verbreden door contact te maken met bijvoorbeeld buren, familie of ouders van klasgenootjes.

 

Wat heb je nodig?
Tijd en inzet, ervaring met het opvoeden van kinderen, bereidheid om aandacht te geven en te luisteren.

 

De beroepskracht van Synthese is verantwoordelijk voor de coördinatie van het project en de begeleiding van de vrijwilligers.

 

Spreekt bovenstaande u aan? Of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op met Fran Willems, coördinator van OOK, via f.willems@synthese.nl of 06 17433092.

 

Vergelijk hulpaanbod