Algemene informatie

Action Kids heeft zich gespecialiseerd in de individuele begeleiding en tijdelijk verblijf voor kinderen (4-12; 12-18) en jongvolwassenen(18-23) die belemmeringen ervaren in hun ontwikkeling.

Gedurende het Kortdurend Verblijf dat Action Kids biedt wordt er middels individuele begeleiding één op één aan specifieke doelen gewerkt.

Action Kids heeft haar visie geformuleerd vanuit een aantal kernpunten, die een duidelijk beeld geven waar Action Kids aan werkt en waar zij voor staat:

  • Structuur en duidelijkheid vormen de basis van de begeleiding
  • Cliënten worden onbewust en bewust gestimuleerd tot het ontwikkelen van onder andere sociale vaardigheden
  • De begeleiding die tijdens de activiteiten wordt geboden moet passen binnen het zorgplan van de cliënt; het sluit goed aan bij de belevingswereld en interesses
  • Eigentijdse technieken gebruiken om flexibiliteit en kostenefficiëntie te waarborgen
  • Online hulpmiddelen inzetten om ouders en begeleiding 24/7 inzicht te geven in de zorgstatus van de cliënt
  • Toegankelijk zijn voor ouders en binding houden met onderwijs en andere instanties die het cliënt ondersteunen

Het pedagogische team van Action Kids heeft vanuit de basis een specifieke kijk op het werken met de cliënten. Binnen de visie van Action Kids wordt ook voorzien in de basisbehoeften, zoals: acceptatie, uitdaging en veiligheid.

Er wordt gewerkt aan acceptatie door het organiseren van verschillende activiteiten in groepen, waarbij cliënten vaak samen moeten werken en communiceren. Geen cliënt blijft achter en iedereen hoort erbij. Binnen de groepen heerst een sociale controle. Cliënten zorgen voor elkaar en helpen elkaar. Dit wordt vanuit de begeleiding gestimuleerd. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van de cliënten en zal het zelfbeeld positiever worden.

 

Een veilige omgeving

 

Door het actieve en enthousiaste team van Action Kids worden cliënten uitgedaagd om zichzelf te overtreffen en open te zijn naar andere cliënten. Voor ieder cliënt is er de mogelijkheid om zich emotioneel te uiten en tussendoor wordt er gewerkt aan normen en waarden.

In samenwerking met de ouders en indien nodig, onderwijsinstellingen en/of andere instanties wordt de belevingswereld binnen Action Kids afgestemd. In deze veilige omgeving wordt de cliënt gevormd, de cliënt wordt geaccepteerd zoals hij/zij is en er wordt ingespeeld op ontwikkelingsvragen binnen het zorgplan van de cliënt.

 

 

Contactinformatie

Regio groot Eindhoven 06-46 14 22 23 (Martine Klopper) 06-24 26 28 22 (Twan Denissen)de Dintel 145684PS Best www.actionkids.nlLaatste controle: januari 2021

Plan route

Postadres
Cronenburg 751081GM Amsterdam

Hulpaanbod

Begeleiding groep voor van kinderen en jong volwassenen

Action Kids wil hulp op maat bieden. Zij organiseert haar hulp afgestemd op de behoefte van de individuele cliënt. Per cliënt zal dan ook beoordeeld worden of deze past binnen de zorgverlening en of de zorgverlening passend gemaakt kan worden voor de cliënt.

Tijdelijk verblijf van kinderen en jong volwassenen

Action Kids maakt voornamelijk gebruik van vakantiehuisjes; bungalows op vakantieparken van bijvoorbeeld Roompot of Landal.

Begeleiding individueel voor van kinderen en jong volwassenen

Action Kids wil hulp op maat bieden. Zij organiseert haar hulp afgestemd op de behoefte van de individuele cliënt. Per cliënt zal dan ook beoordeeld worden of deze past binnen de zorgverlening en of de zorgverlening passend gemaakt kan worden voor de cliënt.

Ambulante begeleiding/ Thuisbegeleiding

Begeleiding groep en tijdelijk verblijf worden geboden op diverse externe locaties. Hierbij worden activiteiten als middel ingezet om aan de zorgdoelen uit het zorgplan te werken. Opgeven hiervoor kan naar aanleiding van specifieke doelen en verloopt via ons interactieve digitale...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Jeugdhulp of jeugdzorginstelling Pedagogische hulpverlening
Vergelijk hulpaanbod